ΔΙΕΘΝΗ

Οργή στην Τουρκία για τα «ελληνικά» του δήμαρχου Αδριανούπολης

οργή-στην-τουρκία-για-τα-ελληνικά-το-669664

Την οργή πολλών Τούρκων πολιτών, και ειδικά των εθνικιστών και των ισλαμιστών του Ερντογάν, προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου της Αδριανούπολης Ρετζέπ Ερντογάν να αναρτήσει πανό που εύχεται στους έλληνες τουρίστες για το νέο έτος ως «δήμαρχος Αδριανούπολης» αντί για δήμαρχος Εντιρνέ (Edirne). Tα πανό έχουν αναρτηθεί σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο δήμαρχος Αδριανούπολης είναι στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (Cumhuriyet Halk Partisi – CHP).

recep_gurkan_arthro

Πολλοί Τούρκοι, απορρίπτουν το «Αδριανούπολη» ως «βυζαντινή ονομασία». «Γιατί να μην γράφουμε και ‘’Κωνσταντινούπολη;» διερωτάται ένας χρήστης στο Twitter. Έως στιγμής, ο Ρετζέπ Γκουργκάν δεν έχει απαντήσει στην κριτική που δέχεται.

Ο Γκουργκάν ανάρτησε παρόμοιο πανό και στη βουλγαρική γλώσσα, στα κυριλλικά, με τη διαφορά ότι σε αυτό αναφέρεται ως «δήμαρχος Εντιρνέ».

Σημειώνεται ότι η Αδριανούπολη αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό για Έλληνες και Βούλγαρους, καθώς βρίσκεται στα σύνορα των δυο χωρών.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου