ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

πολύνεκρη-επίθεση-στο-πακιστάν-451472

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν χθες το πρωί από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη έξω από βενζινάδικο στην πόλη Φαϊσαλαμπάντ του ανατολικού Πακιστάν.

Η νέα αυτή επίθεση υπογραμμίζει την ευαίσθητη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, όπου έχουν βρει πρόσφορο έδαφος η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν. Όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις προχωρούν στην αντεπίθεση, οι βομβιστικές ενέργειες πολλαπλασιάζονται.

Οι περισσότερες επιθέσεις των ισλαμιστών πραγματοποιούνται στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με κύριο στόχο αστυνομικούς ή μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον πέντε ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από πυραύλους που εκτόξευσε ένα αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Το αμερικανικό αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους σε ένα σπίτι, σκοτώνοντας πέντε αντάρτες στο χωριό Λαντιντόγκ, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν, που θεωρείται προπύργιο του Κινημάτων των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP). Το σπίτι ανήκε σε ένα μέλος μιας τοπικής φυλής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου