ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ινδονησία : Στους 429 οι νεκροί

τραγωδία-χωρίς-τέλος-στην-ινδονησία-σ-679159

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρμόδιων αρχών, οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.485

Στους 429 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι στην Ινδονησία, που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου στο Στενό του Σοντ το Σάββατο, δήλωσε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρμόδιων αρχών, οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.485 ενώ αγνοούνται ακόμα 154 άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή, οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο αναζητώντας στα ερείπια που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι επιζώντες.

Χθες, μάλιστα υπήρχε φόβος για νέο τσουνάμι λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Για τον λόγο αυτό, πολλές οικογένειες απομακρύνθηκαν από την πληγείσα περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στους δρόμους, που ήταν ήδη μπλοκαρισμένοι από συντρίμμια.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων φονικών κυμάτων λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Τα τσουνάμι που προκαλούνται από ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες προκαλούν μετατόπιση νερού, είναι σχετικά σπάνια.

«Ο κίνδυνος ενός τσουνάμι παραμένει υψηλός όσο το ηφαίστειο βρίσκεται σε αυτήν την φάση δραστηριότητας, διότι είναι πιθανό να προκληθούν νέες υποθαλάσσιες κατολισθήσεις» επισήμανε ο Ρίτσαρντ Τίγιουβ, του πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου