ΔΙΕΘΝΗ

«Χαρακίρι» λόγω κρίσης

χαρακίρι-λόγω-κρίσης-451793

Μια μικρή πόλη αυτοκτονεί κάθε χρόνο στην Ιαπωνία! Ο αριθμός των αυτοχείρων Ιαπώνων το περασμένο έτος ξεπέρασε τις 30.000 για 13η συνεχόμενη χρονιά, τη στιγμή που ο δείκτης ανεργίας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου απειλεί να καταγράψει ιστορικό μεταπολεμικό ρεκόρ.

Τουλάχιστον 31.700 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2010, με το 59% εξ αυτών να είναι άνεργοι, αναφέρεται σε έκθεση της Υπηρεσίας Εθνικής Πολιτικής της Ιαπωνίας.

Οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και πάνω από μία δεκαετία αποπληθωρισμού αποτρέπουν τις επιχειρήσεις στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να προβαίνουν σε προσλήψεις. Ακόμη και με την αγορά εργασίας να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης από τη χειρότερη ύφεση που γνώρισε η χώρα μεταπολεμικά, το ποσοστό ανεργίας είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με πριν από δύο δεκαετίες.

Το 19% των αυτοχείρων ήταν πάνω από 50 χρόνων, ενώ το 70% άνδρες. Απώλεια εργασίας και χρέη είναι μερικοί από τους οικονομικούς λόγους που τους οδήγησαν στην αυτοκτονία, αναφέρει η έκθεση. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών στην Ιαπωνία κατεγράφη το 2003, με 34.427 ανθρώπους να βάζουν τέλος στη ζωή τους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου