ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Βαρύ τίμημα σε όποιον προκαλεί

τούρκος-υπουργός-άμυνας-βαρύ-τίμημα-σ-681538

Για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ και προειδοποιεί.

«Ολοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», σημείωσε. «Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, να μην προκαλέσουν περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς συμβουλές μας στους συνομιλητές μας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η δήλωση ουσιαστικά απαντά στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος προειδοποίησε πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Την Πέμπτη ο Ακάρ είχε δηλώσει ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».

“Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Όπως κάθε μέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες”, ήταν η απάντηση του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μέσω Twitter, στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

[THETOC.GR]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου