ΔΙΕΘΝΗ

Κόλαση φωτιάς στο Μανάους της Βραζιλίας: Εκατοντάδες σπίτια έγιναν στάχτη [εικόνες]

κόλαση-φωτιάς-στο-μανάους-της-βραζιλί-684786

Τουλάχιστον 600 ξύλινα σπίτια χτισμένα πάνω σε πασάλους έγιναν παρανάλωμα του πυρός όταν ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά σε φαβέλα της πόλης Μανάους στη βόρεια Βραζιλία.

Εκατοντάδες κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους πανικόβλητοι, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούσαν. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά ευτυχώς δεν χάθηκαν ζωές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα της Αρχής πολιτικής προστασίας της πολιτείας Αμαζόνας, Ερμοτζένες Ραμπέλο «πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αστική πυρκαγιά στην ιστορία της πόλης του Μανάους».

Η φτωχογειτονιά Εντουκάντος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, στην όχθη του ποταμού Ρίο Νέγκρο. Η πρόσβαση των περίπου εκατό πυροσβεστών ήταν πολύ δύσκολη λόγω των στενών δρόμων της συνοικίας.

Χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν γερανοί για να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και να επιτραπεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη χύτρας ταχύτητας, ενώ οι φλόγες εξαπλώθηκαν ταχύτατα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή.

Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταλύματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου