ΔΙΕΘΝΗ

Βαριά άρρωστοι μαθητές που ήπιαν υγρό για ηλεκτρονικό τσιγάρο

βαριά-άρρωστοι-μαθητές-που-ήπιαν-υγρό-685951

Υγρό που περιέχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατάπιαν μαθητές ενός σχολείου στη Σκωτία με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν σοβαρά.

Η Ακαδημία Dingwall στην οποία φοιτούν οι μαθητές έστειλε επιστολές στα σπίτια τους προειδοποιώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους ότι το υγρό είναι πολύ τοξικό και ότι μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Παράλληλα, το NHS Highland εξέδωσε ευρύτερη προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους πιθανής κατάποσης.

Οι παρενέργειες που έχει κάποιος αν πιει το υγρό είναι μεταξύ άλλων ζάλη και έμετος.

«Ασχολούμαστε με περιστατικά μαθητών που έχουν αρρωστήσει σοβαρά πιθανώς μετά από κατάποση υγρού το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μιλήσαμε με μαθητές και ζητήσαμε περαιτέρω συμβουλές από την αστυνομία και το NHS Highland» δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου περιοχής.

Πολύ τοξικό υγρό

Ο Τζένη Γουάερς, σύμβουλος για την προστασία της υγείας στο NHS Highland, δήλωσε ότι ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για ένα μικρό αριθμό νέων ανθρώπων που έχουν αρρωστήσει σοβαρά μετά την κατάποση υγρού για ηλεκτρονικά τσιγάρα.

«Το περιεχόμενο του υγρού είναι εξαιρετικά τοξικό και μπορεί να είναι θανατηφόρο. Ο κύριος κίνδυνος τοξικότητας προέρχεται από την περιεκτικότητα σε νικοτίνη αλλά υπάρχει και κίνδυνος τοξικότητας από άλλα συστατικά μέσα στο υγρό» ανέφερε.

«Αν ανησυχείτε ότι ένα άτομο έχει καταπιεί υγρό που προορίζεται για ηλεκτρονικό τσιγάρο, παρακαλούμε να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια καλώντας το 999 (166 για Ελλάδα) και να μην αφήσετε το άτομο αυτό μόνο του» πρόσθεσε.

Η κα Γουάερς δήλωσε ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών συμπτωμάτων, όπως ναυτία και έμετος, σύγχυση, διέγερση και πονοκεφάλους, ζάλη, υπερβολική εφίδρωση, δυσκολίες στην αναπνοή και αρρυθμία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης, βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες αυτές θα φτάσουν στα παιδιά σας, τους νέους και τους φίλους τους», είπε τέλος.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου