ΔΙΕΘΝΗ

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Στρασβούργο. Νεκρός ο δράστης

ο-isis-ανέλαβε-την-ευθύνη-για-την-επίθεση-σ-689362

Ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης, σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση Ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν, είπε ο υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σε ανακοίνωσή του στο πρακτορείο Amaq το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου υποστηρίζοντας ότι ο Σεκάτ ήταν μέλος της οργάνωσης, ένας από τους στρατιώτες του.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, περίοικοι βγήκαν στον δρόμο και χειροκρότησαν τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Τρεις αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να περπατά στο πεζοδρόμιο κοντά στον αριθμό 74 της οδού Λαζαρέτ. Αυτό το άτομο αντιστοιχούσε στην περιγραφή του προσώπου που αναζητούσαμε από το βράδυ της Τρίτης. Τον σταμάτησαν, και τη στιγμή που κινήθηκαν για να τον συλλάβουν, αυτός γύρισε προς αυτούς και άνοιξε πυρ. Αυτοί αμέσως απάντησαν», περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Το βράδυ της Τρίτης, ο δράστης εισέβαλε στην περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου και άρχισε να πυροβολεί. Προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων. Τρεις από τους 13 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πάνω από 700 αστυνομικοί συμμετείχαν στην 48ωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του Σερίφ Σεκάτ.

Οι αρχές έχουν προσάγει και ανακρίνουν τους γονείς και τα αδέρφια του υπόπτου, που είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

[THETOC.GR]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου