ΔΙΕΘΝΗ

Εκτροχιασμός τρένου στην Αγκυρα: 7 νεκροί, 43 τραυματίες [εικόνες]

εκτροχιασμός-τρένου-στην-αγκυρα-7-νεκρ-690390

Τουρκική αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας έπεσε πάνω σε ανισόπεδη διάβαση και δύο βαγόνια της ανατράπηκαν στην Άγκυρα, μετέδωσε το CNN Turk, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 7 θύματα.

Οι τραυματίες ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 43.

«Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη σήμερα νωρίς το πρωί στην Άγκυρα αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας», δήλωσε ο κυβερνήτης της ’Άγκυρας Βασίπ Σαχίν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο Σαχίν διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην ’Αγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Ελπίζουμε ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί», πρόσθεσε ο Σαχίν.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει διασώστες να έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, όπου τα βαγόνια έχουν παγιδευτεί κάτω από τα κατεστραμμένα μεταλλικά συντρίμμια μιας ανισόπεδης διάβασης.

Το τραίνο εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ της πρωτεύουσας, της Άγκυρας, και της επαρχίας Ικονίου στην κεντρική Τουρκία, μετέδωσε το CNN Turk.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου