ΔΙΕΘΝΗ

Το φιλί του θανάτου – Σπαρακτική προειδοποίηση μητέρας που το βρέφος της πέθανε από έρπητα

το-φιλί-του-θανάτου-σπαρακτική-προε-693197
Η μητέρα δημοσιοποίησε τη δραματική ιστορία της ώστε να αφυπνίσει άλλους γονείς

Mια μητέρα από τη Βρετανία δημοσιοποιεί την δραματική ιστορία της, προκειμένου να προειδοποιήσει άλλους γονείς, να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνη. Να μην αφήνουν τους επισκέπτες να δίνουν φιλιά στα μωρά τους, μάλιστα να μην το κάνουν ούτε οι ίδιοι οι γονείς.

Η 30χρονη Abigail από τη Βρετανία γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο πέθανε μόλις οκτώ ημερών, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς πιθανότατα κόλλησε έρπητα από το φιλί κάποιου επισκέπτη ή ίσως από τα χέρια του. Μερικές φορές ο έρπης των νεογνών επηρεάζει μόνον τα μάτια, τα χείλη ή το δέρμα τους και αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη θεραπεία, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά εφόσον εξαπλωθεί σε ζωτικά όργανα.

Το νεογέννητο κοριτσάκι αρρώστησε δέκα μέρες μετά τον τοκετό και οι γιατροί την έβαλαν σε καταστολή, επισημαίνοντας στους γονείς της ότι ακόμη κι αν επιβίωνε, θα είχε πάθει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Η μητέρα, που έχει άλλα τρία παιδιά, μίλησε στην εφημερίδα Daily Star για το δράμα της, ώστε να αφυπνίσει άλλους γονείς για τους κινδύνους του ιού. «Ήμασταν πάντα τόσο προσεκτικοί, δεν αφήναμε κανέναν να την πλησιάσει αν δεν είχε πλύνει προηγουμένως τα χέρια του. Αλλά ούτε στους χειρότερες εφιάλτες μου θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένα φιλί θα σκότωνε το μωρό μου και δεν θέλω άλλοι γονείς να περάσουν τα ίδια».

athensvoice.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου