ΔΙΕΘΝΗ

Στους δρόμους διαδηλωτές σε Ιορδανία, Υεμένη, Μπαχρέιν

στους-δρόμους-διαδηλωτές-σε-ιορδανία-453780

Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν «συνταγματικές μεταρρυθμίσεις». Δεκάδες χιλιάδες άτομα πραγματοποίησαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σαναά, αλλά και πορείες στήριξης στον πρόεδρο της χώρας Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ο λαός ζητά την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έξω από το πανεπιστήμιο της Σαναά στην Υεμένη, ένα σύνθημα που έχει ακουστεί σε πολλές περιοχές του αραβικού κόσμου το τελευταίο διάστημα, από την Αίγυπτο έως την Τυνησία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στο Αμάν της Ιορδανίας, αξιώνοντας «συνταγματικές μεταρρυθμίσεις», στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην πρωτεύουσα από την έναρξη του αντικαθεστωτικού κινήματος στη χώρα τον Ιανουάριο.

Δέκα χιλιάδες άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές, 6.000 κατά την αστυνομία, διαδήλωσαν, στο πλαίσιο της «Ημέρας Οργής», που είχαν συγκαλέσει η ισλαμιστική αντιπολίτευση και άλλα 19 κόμματα και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

Διαδηλωτές στο Μπαχρέιν εξακολουθούν να ασκούν πίεση στο καθεστώς, την ώρα που ο επικεφαλής του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικ Μάλεν χαιρέτισε από την πρωτεύουσα Μανάμα, τις «αλλαγές» τις οποίες δεσμεύθηκε να κάνει η μοναρχία.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου