ΔΙΕΘΝΗ

Ληστεία-αστραπή σε οίκο δημοπρασιών: Αρπαξαν πίνακα του Ρενουάρ, αξίας 160.000 ευρώ [εικόνες]

ληστεία-αστραπή-σε-οίκο-δημοπρασιών-α-703162

Το απόγευμα της Δευτέρας τρεις άνδρες, οι δύο από αυτούς κρατούσαν τσάντες, μπήκαν στον οίκο δημοπρασιών Dorotheum, στη Βιέννη. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, ένας πίνακας του Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ είχε κάνει φτερά.

Οι ληστές έδρασαν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ δεν έκαναν καμία προσπάθεια να κρύψουν τα πρόσωπά τους. Ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, πλησίασαν τον πίνακα «Golfe, mer, falaises vertes», τον έβγαλαν από την κορνίζα του και έφυγαν. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν προφανώς επαγγελματίες και χωρίστηκαν πριν αποχωρήσουν από το κτίριο, βγαίνοντας από διαφορετικές εξόδους.

Το έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί την Τετάρτη. Αν και είναι από τους λιγότερο γνωστούς πίνακες του Ρενουάρ, η αξία του εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 ευρώ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ληστών

Δύο από τους δράστες κρατούσαν τσάντα

Η ληστεία έγινε μέσα σε λίγα λεπτά

«Εγινε πολύ γρήγορα. Κανένας δεν το πρόσεξε», δήλωσε ο επιθεωρητής Πάτρικ Μαϊερχόφερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βιέννης. Αν και ξεκαθάρισε ότι οι δράστες δεν έκοψαν τον πίνακα για να τον αφαιρέσουν από την κορνίζα, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς το έκαναν «για να μην δώσουμε ιδέες σε άλλους».

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τριών δραστών, τα πρόσωπα των οποίων κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Αυτός είναι ο πίνακας που εκλάπη

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου