ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Γυμνόστηθες Femen σταμάτησαν πορεία υπέρ του δικτάτορα Φράνκο

ισπανία-γυμνόστηθες-femen-σταμάτησαν-πορ-711406

«Νόμιμος φασισμός, εθνική ντροπή» έγραφαν στο στέρνο τους γυναίκες – μέλη του κινήματος «Femen» που προσπάθησαν να παρέμβουν σε εκδήλωση που πραγματοποιούσαν στη Μαδρίτη της Ισπανίας νοσταλγοί του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο.

Οι Αρχές της αστυνομίας δεν άργησαν να παρέμβουν, προκειμένου να απομακρύνουν ένα οργισμένο πλήθος περίπου 200 ατόμων απ’ τις ακτιβίστριες, που φώναζαν «Φράνκο» και ύβρεις εναντίον των διαδηλωτριών.

Πολλοί ακροδεξιοί επιτέθηκαν στις γυναίκες πριν επέμβει η αστυνομία και τελικά τις συλλάβει. Την ώρα δε που οι αστυνομικοί τις απομάκρυναν, οι συγκεντρωμένοι τις έβριζαν και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Φράνκο.

Η συγκεκεριμένη πορεία γίνεται κάθε χρόνο την Κυριακή που πέφτει πιο κοντά στις 20 Νοεμβρίου, την ημερομηνία που πέθανε ο δικτάτορας το 1975.
Εν τω μεταξύ η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της να προχωρήσει σε εκταφή των οστών του Φράνκο απ’ την Κοιλάδα των Πεσόντων όπου έχουν ταφεί επίσης χιλιάδες αγωνιστές.

Στο μαυσωλείο, που βρίσκεται λίγο έξω απ’ τη Μαδρίτη, συγκεντρώθηκαν αρκετοί υποστηρικτές του εν λόγω σχεδίου της κυβέρνησης, κρατώντας πλακάτ «δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου