ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφόρνια: Δραματικός ο απολογισμός της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Πολιτείας [εικόνες]

καλιφόρνια-δραματικός-ο-απολογισμός-828093

Ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ανέρχεται πλέον στους 65 νεκρούς, ενώ οι αγνοούμενοι έχουν ξεπεράσει τους 600.

Οι Αρχές εντόπισαν τις σορούς ακόμη επτά θυμάτων της πυρκαγιάς που αποκαλείται Camp Fire, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι. Εκ των 65 νεκρών οι 63 έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φλόγες της Camp Fire και οι εναπομείναντες από την Woolsey Fire, στα νότια της Πολιτείας.

Ο σερίφης Χόνι πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούνται αγνοούμενοι από τις Αρχές στην πόλη Πάρανταϊς και άλλες περιοχές της Κομητείας, που επλήγησαν Camp Fire, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω: ανέρχεται πλέον στους 613.

Η προηγούμενη εκτίμηση των Αρχών ήταν πως αγνοούνταν περίπου 100 κάτοικοι.

Οι Αρχές τονίζουν πως είναι δύσκολο να ειπωθεί αν είναι πράγματι τόσοι οι αγνοούμενοι, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με την κατάστασή τους.

«Υπάρχουν πολλοί εκτοπισμένοι άνθρωποι και είναι δύσκολο να τους βρούμε», τόνισε ο Χόνι.

Ο σερίφης κάλεσε τους συγγενείς των αγνοουμένων να επισκεφτούν το γραφείο του, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν δείγμα DNA για να το συγκρίνουν με αυτό των νεκρών και να μπορέσουν να αναγνωρίσουν την ταυτότητα των σορών.

«Είναι δύσκολο έργο. Νιώθουμε πολύ άσχημα για τους πολίτες που δεν γνωρίζουν τι απέγιναν οι αγαπημένοι τους», σημείωσε ο αξιωματικός Στιβ Κόλινς. «Θέλουμε να τους δώσουμε απαντήσεις».

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου