ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση αγωνίας για το Brexit: Μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, αύριο στη Βουλή η Μέι

παράταση-αγωνίας-για-το-brexit-μαραθώνιο-υπ-828919

Παράταση αγωνίας στη Βρετανία για το Brexit, καθώς οι υπουργοί της Μέι είναι στα… κάγκελα και ζητούν περαιτέρω ενημέρωση για τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και την ΕΕ. Έτσι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέιαναβάλλει την προγραμματισμένη της συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, μετά το μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο και τον υπουργό Νικ Χερντ.

Κι ενώ το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών συνεχίζεται, η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η πρωθυπουργός θα περιοριστεί σε μια σύντομη δήλωση και θα μιλήσει αύριο στο Κοινοβούλιο.

Αρχικά, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα, 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οπότε και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα έκανε δήλωση, για να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμφωνία. Όμως, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky, η συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 2 (ώρα Βρετανίας, 4 ώρα Ελλάδος), δεν θα ολοκληρωθεί πριν τις 7 (ώρα Βρετανίας, 9 ώρα Ελλάδος).

Αρχικά ανακοινώθηκε ότι το υπουργικό συμβούλιο και κατ’ επέκταση, η δήλωση, θα καθυστερήσει για τουλάχιστον μία ώρα, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η ακύρωση οφείλεται στις διαμαρτυρίες των βουλευτών, που ζητούν να ενημερωθούν για τη συμφωνία.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου