ΔΙΕΘΝΗ

«Η πιο ακριβή νύφη του Νότιου Σουδάν»: Αντιδράσεις για τη… δημοπρασία 17χρονης μέσω Facebook

η-πιο-ακριβή-νύφη-του-νότιου-σουδάν-α-829369

Σε… δημοπρασία στο Facebook έβγαλε οικογένεια από το Νότιο Σουδάν μία 17χρονη, ώστε να βρεθεί ο γαμπρός που θα έδινε τα περισσότερα ώστε να την παντρευτεί.

Μία φωτογραφία της νεαρής από το Ίστερν Λέικς αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις 25 Οκτωβρίου. Μέσω της ανάρτησης η οικογένεια γνωστοποιούσε πως πέντε άντρες «μάχονται» για το ποιος θα την παντρευτεί. Νικητής, φυσικά, θα ήταν εκείνος που θα προσέφερε τα περισσότερα χρήματα.

Ένας πλούσιος επιχειρηματίας, όπως αναφέρει το Reuters, φέρεται να προσέφερε στον πατέρα της 17χρονης 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 10.000 δολάρια. Αυτός ήταν και ο νικητής της δημοπρασίας.

Ο γάμος τους τελέστηκε στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με οργανισμό για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο Taban Abel, υπουργός της τοπικής κυβέρνησης του Ίστερν Λέικς, ενημέρωσε πως η νεαρή βρίσκεται στην πρωτεύουσα και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάστασή της.

Φωτογραφίες της 17χρονης από την ημέρα του γάμου δημοσιεύτηκαν στα social media, με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για την «πιο ακριβή νύφη του Νότιου Σουδάν».

«Το ότι ένα κορίτσι μπορεί να πωληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… είναι απίστευτο», ανέφερε ο George Otim, επικεφαλής σχεδίου για την διεθνοποίηση του Νότιου Σουδάν.

Το Reuters μίλησε με εκπρόσωπο Τύπου του Facebook, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η ανάρτηση διεγράφη αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή.

«Κάθε είδους εμπόριο ανθρώπων είτε σε μορφή αναρτήσεων, είτε σελίδων, είτε διαφημίσεων, είτε ομάδων που συντονίζουν τέτοιες δραστηριότητες δεν επιτρέπονται στο Facebook», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ακτιβιστές ζήτησαν από τις Αρχές της χώρας να αναλάβουν δράση και να διώξουν ποινικά όλους του εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου