ΔΙΕΘΝΗ

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ – Έφυγε από το Μονακό

αφέθηκε-ελεύθερος-ο-ριμπολόβλεφ-έφυ-831126

Στη Μόσχα έχει επιστρέψει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς στο Μονακό.

«Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόσχα. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και χωρίς υποχρέωση να παραμείνει στο Μονακό. Παραμένει υπό δικαστικό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Τσετσκίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

«Δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση να εγκαταλείψει το Μονακό και δεν έχει περιορισμούς στις μετακινήσεις του», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης της AS Monaco, είχε τεθεί υπό κράτηση την Τρίτη στο Μονακό στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης απάτης, υπόθεση στην οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής απαγγέλθηκαν αυτή την εβδομάδα κατηγορίες σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων, του Ριμπαολόβλεφ και της δικηγόρου του Τετιάνα Μπερσεντά, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, της συζύγου και του γιου του Ναρμινό, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πολ Μασρόν και τριών υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας.

Φωτό: Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου