ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

αιματηρές-αντικυβερνητικές-διαδηλώσ-455732

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στην Υεμένη με τους διαδηλωτές που ζητούν επίμονα την παραίτηση του προέδρου Σάλεχ να συγκρούονται με αστυνομικούς. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Άντεν, στην έδρα της νομαρχίας, και πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στο αέρα και κατά των διαδηλωτών για να διαλύσουν το πλήθος, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία.

Δύο διαδηλωτές –ο ένας ήταν 21 ετών– σκοτώθηκαν στο Άντεν, τα πρώτα θύματα των πολυήμερων διαδηλώσεων στη χώρα, μίας από τις φτωχότερες της Μέσης Ανατολής.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές στην πρωτεύουσα Σαναά διαδηλώνουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της χώρας.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την διαφθορά και την φτώχια και ζητούν πολιτικές ελευθερίες και ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Υεμένης, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια. Ο Σάλεχ έχει δηλώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2013 ούτε ο ίδιος, ούτε και ο γιος του Αχμέντ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου