ΔΙΕΘΝΗ

35 ΜΚΟ: Σταματήστε το έγκλημα στην Υεμένη

35-μκο-σταματήστε-το-έγκλημα-στην-υεμέν-832620

Την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στην Υεμένη, όπου «14 εκατομμύρια» άνθρωποι πλέον «απειλούνται με λιμοκτονία», ζητούν 35 μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Την κοινή έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH), οι ΜΚΟ Δράση κατά της Πείνας (Action Contre la Faim), CARE International, Oxfam, Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde) και υεμενίτικες οργανώσεις.

«14 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά απειλούνται να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη», τονίζουν οι οργανώσεις. «Περισσότερο παρά ποτέ, επείγει να αναληφθεί δράση. Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου, οι Υεμενίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο» προσθέτουν.

Καλούν παράλληλα τις κυβερνήσεις «να εξασφαλίσουν την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, να αναστείλουν κάθε προμήθεια όπλων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη (…), να καταδικάσουν κάθε επίθεση εναντίον των αμάχων και άλλες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από οποιοδήποτε μέρος και αν διαπράττονται και να υποστηρίξουν διεθνείς έρευνες για αυτές τις παραβιάσεις».

Φωτογραφίες Reuters

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου