ΔΙΕΘΝΗ

«Αρωμα» Αιγύπτου στο Ιράν

αρωμα-αιγύπτου-στο-ιράν-456296

Με ρίψη δακρυγόνων προσπάθησε η αστυνομία του Ιράν να διαλύσει τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαδήλωση στο κέντρο της Τεχεράνης. Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, ενώ δεκάδες άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. «Θάνατος στον δικτάτορα» φώναζαν διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Αχμαντινετζάντ. Συγκρούσεις και συλλήψεις και στην πόλη Ισφαχάν. Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιρχοσεΐν Μουσαβί.

Όπως αναφέρει πηγή του BBC που βρίσκεται στο Ιράν, η κατάσταση στην ιρανική πρωτεύουσα είναι «χαοτική». Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στον δικτάτορα» -αναφερόμενοι στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές στην πλατεία Ένγκχελαμπ, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Ισχυρές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα του Ιράν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτές σημειώθηκαν και στην πόλη Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν, όπου συνελήφθησαν δεκάδες άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο Reuters.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου