ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκες της Β.Κορέας εξομολογούνται: «Μας θεωρούσαν παιχνίδια του σεξ»

γυναίκες-της-β-κορέας-εξομολογούνται-837733

Συχνά είναι τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στην Βόρεια Κορέα. Δεκάδες γυναίκες λένε ότι υπέστησαν κακοποίηση στα χέρια κυβερνητικών αξιωματούχων, φυλάκων σωφρονιστικών καταστημάτων, αστυνομικών, ανακριτών, εισαγγελέων και στρατιωτών, σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights Watch.

Η εκτεταμένη χρήση βίας από αξιωματούχους στην Βόρεια Κορέα καταγράφηκε από τις μαρτυρίες 54 ανθρώπων που διέφυγαν από την χώρα από το 2011 και έπειτα, δηλαδή την χρονιά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέβηκε στην εξουσία. Η έκθεση αναφέρει ότι οι άνδρες με εξουσία λειτουργούν έχοντας ασυλία, καθώς όταν ένας φύλακας ή αστυνομικός διαλέξει μία γυναίκα εκείνη δεν έχει καμία επιλογή παρά να συμμορφωθεί με ό,τι της ζητήσει είτε πρόκειται για σεξ, χρήματα ή άλλες χάρες.

Η Ο Γιουνγκ Χι μίλησε στην μη κυβερνητική οργάνωση για το πώς οι αστυνομικοί και οι φύλακες στην αγορά θεωρούσαν τις γυναίκες «σεξουαλικά παιχνίδια».

«Συμβαίνει τόσο συχνά που κανείς δεν πιστεύει ότι είναι μεγάλο θέμα. Δεν το συνειδητοποιούμε καν όταν είμαστε ενοχλημένες. Αλλά είμαστε άνθρωποι. Το αισθανόμαστε. Κάποιες φορές, από το πουθενά, βάζεις τα κλάματα τη νύχτα και δεν ξέρεις γιατί», λέει η Ο Γιουνγκ Χι.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου