ΔΙΕΘΝΗ

Υπερτριπλασιάστηκαν οι βίαοι θάνατοι Βενεζουελάνων στην Κολομβία

υπερτριπλασιάστηκαν-οι-βίαοι-θάνατο-730306

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 310 βίαιοι θάνατοι πολιτών της Βενεζουέλας στην Κολομβία, αριθμός αυξημένος κατά 244,4% συγκριτικά με τους 90 θανάτους που είχαν σημειωθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικών Επιστημών.

Από το σύνολο των θυμάτων, 254 ήταν άνδρες και 56 γυναίκες και το 56% δολοφονήθηκε. Οι περισσότεροι βίαιοι θάνατοι καταγράφηκαν σε παραμεθόριες περιοχές, όπως οι επαρχίες Νόρτε δε Σαντανδέρ και Λα Γκουαχίρα.

Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία και άλλα δυστυχήματα ενώ ορισμένοι αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με τις κολομβιανές αρχές.

25.000 βίαοι θάνατοι τον χρόνο στην Κολομβία

Οι βίαιοι θάνατοι στην Κολομβία συνολικά ανέρχονται σε περίπου 25.000 τον χρόνο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εξαιτίας του υπερπληθωρισμού, των ελλείψεων τροφίμων αλλά και φαρμάκων, καθώς η πετρελαιοεξαγωγική χώρα παραμένει αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας θεωρεί ότι εάν η κατάσταση δεν αλλάξει ή επιδεινωθεί, ο αριθμός των μεταναστών από τη Βενεζουέλα στο έδαφος της χώρας μπορεί να αυξηθεί στα τέσσερα εκατομμύρια ως το 2021, ενώ υπολογίζει ότι το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανηθεί για να τους προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια θα ανέλθει σε τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου