ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Συνελήφθη με το που βγήκε από τη φυλακή ο Ναβάλνι

ρωσία-συνελήφθη-με-το-που-βγήκε-από-τη-747374

Συνελήφθη με το που βγήκε από τη φυλακή ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, για τον ίδιο λόγο που εξέτισε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, για τη διοργάνωση δηλαδή διαδήλωσης για την οποία δεν είχαν δώσει προηγουμένως την έγκρισή τους οι αρχές, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη ακριβώς έξω από το κέντρο κράτησης στο οποίο εξέτισε την ποινή των 30 ημερών και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Η Nαβάλνι έχει οργανώσει μερικές από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Η ρητορική κατά της διαφθοράς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους που ακολουθούν τα διαδικτυακά κανάλια και τα ιστολόγιά του.

Του απαγορεύθηκε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας τον Μάρτιο και τον Ιούνιο έμεινε στη φυλακή για έναν μήνα καθώς διοργάνωσε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της έναρξης της τετάρτης θητείας του Προέδρου Πούτιν τον Μάιο. Ελευθερώθηκε από τη φυλακή την ίδια μέρα που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου