ΔΙΕΘΝΗ

Εξέγερση των εργαζομένων στο νέο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης – Εκατοντάδες συλλήψεις

εξέγερση-των-εργαζομένων-στο-νέο-αερο-751668

Περισσότεροι από 540 εργαζόμενοι στο νέα αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία σε συνεργασία με τη στρατοχωροφυλακή.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος evrensel.net, οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων, έσπασαν τις πόρτες στους κοιτώνες που μένουν προσωρινά οι εργάτες και άρχισαν να τους συλλαμβάνουν. Από τους 543 συλληφθέντες, οι 160 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι και δηλώνουν ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις μεγαλύτερης έντασης. Οι διαμαρτυρίες τους αφορούν στα εργατικά ατυχήματα, ενώ, παράλληλα, καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Συνέταξαν μάλιστα και κείμενο με 15 αιτήματα, στα οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες καθώς αναγκάζονται να «συγκατοικούν» με ψύλλους και κοριούς.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν το αεροδρόμιο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι τα τουρκικά μέσα εθνικής εμβέλειας δεν καλύπτουν καν το γεγονός με εξαίρεση ελάχιστες εφημερίδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου