ΔΙΕΘΝΗ

Διάσωση 100 μεταναστών από το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας – Ανασύρθηκαν και δύο σοροί

διάσωση-100-μεταναστών-από-το-πολεμικό-ν-770704

Το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα πως ανέσυρε δύο σορούς και διέσωσε άλλους 100 ανθρώπους από ένα πλεούμενο που κινδύνευε να βυθιστεί, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την τύχη των 177 μεταναστών που περισυνελέγησαν την περασμένη εβδομάδα από την ιταλική ακτοφυλακή.

Πλεούμενο που βρισκόταν 68 ναυτικά μίλια (126 χιλιόμετρα) νότια της Μάλτας «άρχισε να μπάζει νερά με άμεσο κίνδυνο να βυθιστεί. Εκατόν άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό. Το σκάφος μετέφερε επίσης δύο σορούς. Οι επιβαίνοντες έχουν διασωθεί», ανέφερε ο στρατός της Μάλτας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, το σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti εξακολουθεί βρίσκεται στο λιμάνι της Κατάνια, στη Σικελία, αλλά δεν έχει άδεια να αποβιβάσει τους 177 ανθρώπους που περισυνέλεξε πριν από έξι ημέρες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ευρωσκεπτικιστικής Λέγκας, λέει ότι δεν θα αφήσει κανέναν να αποβιβαστεί από το Diciotti έως ότου επιτευχθεί συμφωνία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραλαβή των μεταναστών.

Ο Σαλβίνι αρνήθηκε πως η απόφασή του να μην επιτρέψει την αποβίβαση των 177 μεταναστών από το Diciotti ισοδυναμεί με «κρατική απαγωγή».

Ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο προχώρησε σε αυτή την κατηγορία τη Δευτέρα, σημειώνοντας πως στην Ιταλία η κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών δεν μπορεί να διαρκέσει πέραν των 48 ωρών. Οποιαδήποτε κράτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με «απαγωγή», πρόσθεσε.

«Το καλοκαίρι τελειώνει και οι ανοησίες του Σαβιάνο επανέρχονται. Σας έλειψε; Εμένα όχι», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου