ΔΙΕΘΝΗ

“Ποιος σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε”;

ποιος-σκότωσε-τον-ούλοφ-πάλμε-851206

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε δολοφονήθηκε από πληρωμένο δολοφόνο που είχαν μισθώσει οι γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες (UDBA) για να δυσφημήσουν Κροάτες της διασποράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού πολιτικού περιοδικού Focus.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού, το περιοδικό επικαλείται κατάθεση στη γερμανική γενική εισαγγελία και στη διεύθυνση εγκληματικών ερευνών της Βαυαρίας του Βίνκο Σίντιτσιτς, συνεργάτη των γιουγκοσλαβικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Focus, ο δολοφόνος του Σουηδού πρωθυπουργού ζούσε στο Αμβούργο και είχε μιλήσει για τη δολοφονία στον Βίνκο Σίντιτσιτς. Αυτός είπε, κατά τη διάρκεια ανάκρισης τον Δεκέμβριο του 2008, ότι ο δολοφόνος του Ούλοφ Πάλμε ζει σήμερα στο Ζάγκρεμπ και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσίας ασφάλειας.

Ο Β. Σίντιτσιτς, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, δήλωσε κατά την ανάκριση ότι τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε σχεδίασε η σερβική μυστική υπηρεσία, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά δεξιών Κροατών με αποσχιστικές διαθέσεις, στους οποίους σκόπευε να επιρρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία και να τους δυσφημήσει στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

 

 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου