ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο : Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες του κοινοβουλίου

λονδίνο-αυτοκίνητο-έπεσε-πάνω-στις-μπ-775463

Περιστατικό με αυτοκίνητο το οποίο προσέκρουσε σε φράγμα ασφαλείας έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη βρετανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματίες. Δεν αποκλείεται, προς το παρόν, να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ένοπλες δυνάμεις κύκλωσαν το όχημα και, σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός τoυ έχει συλληφθεί. Η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η αστυνομία, από την σύγκρουση τραυματίστηκαν πεζοί που βρίσκονταν στο σημείο.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή. Ορισμένοι πεζοί τραυματίστηκαν. Αστυνομικοί παραμένουν στην περιοχή» ανακοίνωσε η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter.

Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά πόσο πρόκειται για ατύχημα ή για κάποια απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ» αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν» ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του και αρχικά δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Γουέστμινστερ έχει αποκλεισθεί, ενώ κλειστός παραμένει ο ομώνυμος σταθμός του μετρό.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί Ford και να του περνούν χειροπέδες.

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου