ΔΙΕΘΝΗ

Καρχαρίας πηδά έξω από το νερό για να… φάει ερευνητή (Video)

καρχαρίας-πηδά-έξω-από-το-νερό-για-να-778135

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας, πέραν του ότι είναι απευθείας απόγονος του προϊστορικού μεγαλόδοντα, είναι κυριολεκτικά μια «μηχανή θανάτου», ένα ψάρι σχεδιασμένο για να σκοτώνει.

Αυτή ακριβώς την ιδιότητα του λευκού καρχαρία διαπίστωσε ένας ερευνητής ο οποίος για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου είδε τη ζωή του να περνά μπροστά από τα μάτια του.

Τι συνέβη; Ο ερευνητής βρισκόταν πάνω σε μια ειδική εξέδρα σε σκάφος που μελετά καρχαρίες και κρατούσε ένα μακρύ κοντάρι με μια κάμερα στηριγμένη στην άκρη του.

Σκοπός του ήταν να βουτήξει την κάμερα μέσα στο νερό και να τραβήξει βίντεο με τους καρχαρίες στα νερά του Ατλαντικού λίγο έξω από τις ακτές της Μασαχουσέτης.

Καθώς το σκάφος επιβράδυνε, ακριβώς κάτω από τα πόδια του ερευνητή πετάχτηκε από το νερό ένας λευκός καρχαρίας με το στόμα ορθάνοιχτο και τα δόντια έτοιμα για να τον αρπάξει.

Ο άνδρας γλύτωσε από του… χάρου τα δόντια για μερικά εκατοστά, ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες από τους λευκούς καρχαρίες.

«Πρέπει πάντα να είμαστε σε επιφυλακή και να μην χαλαρώνουμε» τόνισε ένας από αυτούς, υπενθυμίζοντας τη φονική φύση του λευκού καρχαρία.

topontiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου