ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική επίθεση φοβούνται οι Βρετανοί

τρομοκρατική-επίθεση-φοβούνται-οι-βρ-466657

Κατά μία βαθμίδα αυξήθηκε στη Βρετανία το επίπεδο συναγερμού για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί να έχουν μετατραπεί σε φρούρια.

Το επίπεδο συναγερμού είναι πλέον «πολύ αυξημένο», δηλαδή βρίσκεται πριν το επίπεδο του μέγιστου κινδύνου. Αυτό υποδηλώνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.

Πάντως, οι βρετανικές αρχές διαμηνύουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προληπτικά.

Οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων παρόμοιων με αυτές στο Μουμπάι το 2008. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα αεροδρόμια.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους Βρετανούς «να επαγρυπνούν και να αναφέρουν στην αστυνομία οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ υποστήριξε ότι «το επίπεδο συναγερμού παραμένει ‘πολύ αυξημένο’ από τον Ιανουάριο του 2010».

Όπως μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και η εφημερίδα Daily Telegraph, η διεύθυνση της αστυνομίας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακάλεσε τις άδειες που είχαν δοθεί στους εργαζόμενούς της και ζήτησε ενισχύσεις.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου