Ταϊλάνδη: Εως 4 μήνες θα πάρει ο απεγκλωβισμός των μαθητών από το σπήλαιο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-03, 20:26:05
Ταϊλάνδη: Εως 4 μήνες θα πάρει ο απεγκλωβισμός των μαθητών από το σπήλαιο

Εως και 4 μήνες μπορεί να διαρκέσουν οι διαδικασίες απεγκλωβισμού των 12 αγοριών που μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους, παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο στην Ταιλάνδη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών και στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Ο αυξημένος όγκος νερού, λόγω την πλημμυρών που μαστίζουν την περιοχή αλλά και μορφολογία του σπηλαίου λειτουργούν ανασταλτικά για μια γρηγορότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας καθώς οι διασώστες θα πρέπει να περιμένουν την μείωση της στάθμης των υδάτων προκειμένου να προσεγγίσουν τους μαθητές, μιας κι εναλλακτικό σενάριο απεγκλωβισμού θα ήταν τα παιδιά να είναι σε θέση να αποχωρήσουν κολυμπώντας ή και κάνοντας κατάδυση.

Ιδιαίτερα, οι ισχυρές καταιγίδες που αναμένονται στο προσεχές διάστημα, ως έναρξη της περιόδου βροχοπτώσεων στην περιοχή, καθιστούν ακόμη δυσκολότερο το έργο των διασωστών.

Ο επικεφαλής της διαδικασίας απεγκλωβισμού, Ανάντ Σουραγάν, αναφέρει ότι 4 δύτες προσπαθούν να προσεγγίσουν την περιοχή, προκειμένου να ανεφοδιάσουν τα παιδιά με ποσότητα τροφίμων ικανή να καλύψει διάστημα 4 μηνών.

Παράλληλα στόχος των διασωστών είναι να δώσουν στους μαθητές βασικές οδηγίες προκειμένου να ελιχθούν σε διάφορα σημεία τους σπηλαίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πίτερ Γούλφ, διευθυντή του κέντρου καταδύσεων σε σπήλαια, της Αυστραλίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν κολύμπι, οποιοσδήποτε πειραματισμός θα ήταν επικίνδυνος, επομένως το ασφαλέστερο σενάριο θα ήταν να παραμείνουν εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια.

Παιδιά και συνοδός είναι καλά στην υγεία τους βάσει των εκτιμήσεων των γιατρών που επισκέφτηκαν το σημείο.

Μάλιστα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει, πως γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί τηλεφωνική γραμμή προκειμένου οι γονείς των μαθητών να είναι σε θέση να έχουν μια σταθερότερη επικοινωνία μαζί τους.


Πηγές : The Guardian, CNN 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=