ΔΙΕΘΝΗ

Κράτηση υπόπτων στην Τουρκία

κράτηση-υπόπτων-στην-τουρκία-468257

Η τουρκική αστυνομία κρατεί δέκα πρόσωπα ως ύποπτα για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, τα οποία εκτιμά ότι σχεδίαζαν μια επίθεση ενόψει της νέας χρονιάς, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι, οκτώ από τους οποίους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας την Τετάρτη, αναμένονταν χθες να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Επίσης δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκαν στην Προύσα. Η αστυνομία της Προύσας ανακοίνωσε ότι οκτώ πρόσωπα που είχαν διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση έχουν προφυλακιστεί.

Η τουρκική αστυνομία συχνά προχωρεί σε συλλήψεις ισλαμιστών θεωρώντας τους ύποπτους για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Σχεδόν 120 ύποπτοι συνελήφθησαν τον περασμένο Ιανουάριο σε επιδρομές της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2003 κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, βρίσκονται ένοπλοι που είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του μπιν Λάντεν, γεγονός που έχει οδηγήσει τις αρχές σε επαγρύπνηση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου