ΔΙΕΘΝΗ

Απέλαση των μεταναστών χωρίς δίκη ζητά ο Τραμπ

απέλαση-των-μεταναστών-χωρίς-δίκη-ζητ-810821

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να απελαύνονται αμέσως όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα, χωρίς να κινούνται δικαστικές διαδικασίες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ αναίρεσε την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα. Οι ενήλικοι παράτυποι μετανάστες συνήθως οδηγούνται στη φυλακή και παραμένουν εκεί μέχρι τη δίκη τους, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες.

Αφότου υπαναχώρησε από την αρχική θέση του, την Τετάρτη, ο Τραμπ ανέβασε τους τόνους, επικρίνοντας τους νόμους που αφορούν τη μετανάστευση τόσο με αναρτήσεις στο Twitter όσο και με ομιλίες του όπου συνέκρινε τους παράτυπους μετανάστες με εισβολείς που προσπαθούν να «ξεχυθούν» στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλουν στη Χώρα μας. Όταν μπαίνει κάποιος θα πρέπει αμέσως, χωρίς Δικαστές και Δίκες, να τους στέλνουμε πίσω εκεί απ’ όπου ήρθαν. Το σύστημά μας είναι κοροϊδία για την καλή μεταναστευτική πολιτική, τον Νόμο και την Τάξη. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς», έγραψε στο Twitter.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισβάλουν στη Χώρα μας. Ισχυρά Σύνορα, Όχι Έγκλημα», πρόσθεσε.

Όπως σχολιάζει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων που φτάνουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο και των οικονομικών μεταναστών.

Σημειώνεται πως με βάση την αμερικανική νομοθεσία, οι παράτυποι μετανάστες έχουν ορισμένα δικαιώματα και στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν απελαθούν οδηγούνται ενώπιον δικαστή που εξετάζει την υπόθεσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου