ΔΙΕΘΝΗ

Μετά την καταστροφική λάβα, η Χαβάη ζει ένα… «πράσινο» θαύμα

μετά-την-καταστροφική-λάβα-η-χαβάη-ζει-816269

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη «εκτοξεύει» πράσινους πολύτιμους λίθους

«Βρέχει»… πετράδια στη Χαβάη και μάλιστα πράσινα.

Κάτοικοι του νησιού που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή μετά τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου Κιλαουέα ανέβασαν φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.

Από το ηφαίστειο άρχισαν να εκτοξεύονται πολύτιμοι λίθοι πράσινου χρώματος.

Η Χαβάη ζει το πράσινο θαύμα!, γράφει η γερμανική εφημερίδα Βild.

Οι εικόνες από την ηφαιστειακή έκρηξη είναι ήδη εντυπωσιακές – τώρα το ηφαίστειο Kιλάουεα επιφυλάσσει μία ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους και τους τουρίστες: βρέχει πράσινα πετράδια!

Στο Twitter, η μετεωρολόγος Έριν Τζόρνταν δείχνει τα απίστευτα ευρήματα των φίλων της. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν δεκάδες πέτρες με μέγεθος όσο ένα… νύχι.

xa_003

«Οι φίλοι μου βρίσκονται στη Χαβάη, ακριβώς στην περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα ποτάμια λάβας. Μέσα στην καταστροφή και την αβεβαιότητα, είδαν μικρούς πράσινους λίθους,διάσπαρτους σε όλο το έδαφος.Βρέχει πολύτιμους λίθους! Η φύση είναι απλά φανταστική», γράφει η Τζόρνταν.

Όπως εξηγεί η γερμανική εφημερίδα «Bild»,οι ημιπολύτιμοι λίθοι εμφανίστηκαν σε ρωγμές και κατά μήκος των χειμάρρων της λάβας. Πρόκειται για ένα ορυκτό, γνωστό ως «ολιβίνης» (έχει σμαραγδί χρώμα του) ή φορστερίτης (προς τιμήν του Άγγλου συλλέκτη και εμπόρου Adolarius Jacob Forster) ή φαυαλίτης (από το νησί Fayal στις Αζόρες όπου πρωτοεντοπίστηκε), το οποίο μπορεί κανείς να βρει στη Χαβάη, καθώς υπάρχουν εν αφθονία τα συστατικά του -μαγνήσιο και πυριτικός σίδηρος-στο ηφαιστειακό της υπέδαφος.

protothema.gr
Μίνα Αγγελίνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου