ΔΙΕΘΝΗ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

εξομαλύνεται-η-κατάσταση-στα-ευρωπαϊ-470894

Αργά και σταδιακά εξομαλύνονται τα προβλήματα που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις αερομεταφορές και στα δρομολόγια των τρένων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται, ωστόσο, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει πτήσεις εξαιτίας νέου κύματος κακοκαιρίας.

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά, ωστόσο, είναι πιθανές αρκετές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Στο Χίθροου, το οποίο είχε μεταβληθεί τις τελευταίες πολλές ημέρες σε απέραντη αίθουσα αναμονής για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες που περίμεναν να μεταβούν στους προορισμούς τους, άνοιξε το βράδυ της Τρίτης ο δεύτερος αεροδιάδρομος.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε ότι περίπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες από τις προγραμματισμένες 1.300, αριθμός πολύ μικρότερος των 550 που είχαν ακυρωθεί την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) της Γαλλίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 15% των πτήσεών τους από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκολ χθες και το 25% για σήμερα, εξαιτίας των νέων χιονοπτώσεων που αναμένονται.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου