ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πολλά τα ερωτήματα από την σκηνοθετημένη δολοφονία του δημοσιογράφου στην Ουκρανία

γερμανία-πολλά-τα-ερωτήματα-από-την-σκ-825402

«Στην περίπτωση του (Αρκάντι) Μπάμπτσενκο… κατά πρώτον, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που ο άνδρας αυτός είναι ζωντανός», δήλωσε ο Μάας σε συνέντευξη Τύπου με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο.

«Εγείρει πολλά ερωτήματα. Για να είμαι ειλικρινής, η πληροφόρηση που έχω δεν είναι επαρκής ώστε να καταλήξω σε οποιαδήποτε συμπέρασμα. Περιμένω, όταν θα είμαι στο Κίεβο το απόγευμα, να λάβω την απαραίτητη πληροφόρηση ώστε να μπορέσω να διαμορφώσω μια άποψη», είπε ο Μάας.

Από την πλευρά της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) χαρακτήρισε σήμερα τη σκηνοθετημένη δολοφονία του Μπάμπτσενκο «ανυπόφορη» και «απαράδεκτη».

Η υπόθεση που προκάλεσε σάλο

Οι ουκρανικές αρχές είχαν δηλώσει πως ο Αρκάντι Μπάμπτσενκο, ένας 41χρονος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία και στη Συρία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο διαμέρισμά του την Τρίτη. Ωστόσο ο Μπάμπτσενκο επανεμφανίστηκε την Τετάρτη (χθες), εν μέσω μιας συνέντευξης Τύπου για τη δολοφονία του.

«Ο Αρκάντι Μπάμπτσενκο είναι ακόμη ζωντανός και μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του ως επικριτικός δημοσιογράφος: τα νέα είναι εξαιρετικά», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο Φιλίπ Λερούτ, πρόεδρος της IFJ.

«Όμως διαδίδοντας ψευδώς το νέο της δολοφονίας του, οι ουκρανικές αρχές έχουν πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία της πληροφορίας, και η ενημέρωσή τους κινδυνεύει να θεωρηθεί επιχείρηση προπαγάνδας».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου