ΔΙΕΘΝΗ

Λιέγη: Βαθύ πένθος και πολλά ερωτήματα για την επίθεση

λιέγη-βαθύ-πένθος-και-πολλά-ερωτήματα-825999

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη Λιέγη για τα θύματα του Μπενζαμέν Ερμάν ο οποίος κράτησε όμηρο και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Την ευθύνη διεκδικεί ο ISIS μέσω του πρακτορείου Amaq.

Στην ίδια πλατεία, όπου τα πλάνα δείχνουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσά του και αστυνομικούς οι οποίοι τιμούν τους δύο νεκρούς τους, το 2011, ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ και δολοφόνησε έξι ανθρώπους.

Μία γυναίκα που εργάζεται στη γειτονιά, πήγε στο σχολείο με τη Λουσίλ Γκαρσία, μια από τις αστυνομικούς που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του ενόπλου. Μιλά με δάκρυα στα μάτια για την νεκρή αστυνομικό.

“Η Λουσίλ ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι που είχε περάσει πολλά στη ζωή. Ηταν όμως μαχήτρια, χαμογελούσε παρά τα προβλήματα. Ηταν μια λαμπερή γυναίκα. Χθες είχα ένα προαίσθημα και της έστειλα μήνυμα. Δεν απάντησε, και σκέφτηκα ότι ήταν ανάμεσα στα θύματα.”

Η δεύτερη νεκρή αστυνομικός, η Σοράγια Μπελκασέμ ήταν μητέρα διδύμων 13χρονων κοριτσιών.

Το σχολείο όπου μπροστά του ο δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας παραμένει σφραγισμένο και στο καφέ όπου συνέβη η επίθεση, ο κόσμος εξακολουθεί να αφήνει λουλούδια και μηνύματα.

Πλέον, τα ερωτήματα όλων είναι το πως και το γιατί έγινε το κακό.

«Εχουμε μείνει εμβρόντητοι. Βέβαια η επίθεση δεν διαπράχθηκε από κάτοικο της περιοχής, αλλά από κάποιον που ανήκε στο περιθώριο, ο οποίος ίσως δεν έπρεπε να είχε αφεθεί ελεύθερος».

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα περιμένουν όλοι οι πολίτες του Βελγίου.

Πηγή:thetoc

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου