ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος με εγγύηση ο Ασαντζ

ελεύθερος-με-εγγύηση-ο-ασαντζ-471954

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας επικύρωσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους o Τζούλιαν Άσαντζ. Θα παραμείνει στη Βρετανία και στις 11 Ιανουαρίου θα εξεταστεί τo αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του -την οποία θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια ο 39χρονος ιδρυτής του WikiLeaks.

Πλήθος διαδηλωτών υπέρ του Τζούλιαν Άσαντζ είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά την ακρόαση της έφεσης. Οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε ζητωκραυγές μόλις έγινε γνωστή η ετυμηγορία για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks.

Ο δικαστής όρισε την εγγύηση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Άσαντζ στις 200.000 λίρες, όπως είχε αποφασίσει και σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο, όμως προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στους υπόλοιπους όρους της αποφυλάκισής του.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, καταζητούμενος στη Σουηδία για υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, φυλακίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου μετά την παράδοσή του στην Σκότλαντ Γιαρντ, κατόπιν της έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου