ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς εκπλήξεις η νέα ρωσική κυβέρνηση

χωρίς-εκπλήξεις-η-νέα-ρωσική-κυβέρνησ-10873

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, παρουσίασε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη σύνθεση της νέας ρωσικής κυβέρνησης, την οποία ενέκρινε αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράφοντας τα σχετικά διατάγματα, δείχνοντας πως δεν είχε αντιρρήσεις για τα ονόματα που προτάθηκαν. Αυτό απορρέει και από τις δημόσιες δηλώσεις του Ρώσου πρόεδρου και συγκεκριμένα όταν απευθυνόμενος προς τον Ρώσο πρωθυπουργό είπε ότι «μαζί σας συζητήσαμε ουσιαστικά όλες τις υποψηφιότητες που παρουσιάσατε» «και από το πρωί συζητήσαμε μερικές από αυτές». Αναφερόμενος μάλιστα στα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη νέα κυβέρνηση ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «είναι άτομα γνωστά, που έχουν καλή εργασιακή εμπειρία, κάτι που έδειξαν και στις άλλες θέσεις που είχαν».

Συνεπώς, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν είχε καμία έκπληξη καθώς στις κύριες υπουργικές θέσεις παραμένουν αρκετοί υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα συνεχισθεί η ιδία εξωτερική και εσωτερική πολιτική κατά την διάρκεια της νέας θητείας του προέδρου Πούτιν. Η μόνη διαφορά όσον αφορά την σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι ότι θα απαρτίζεται από 22 μέλη έναντι των 21 μελών που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση, Κράτησε τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του με εξαίρεση τον πρώην υπουργό Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ με τους Ρώσους αθλητές.

Υπουργός Εξωτερικών παραμένει ο ηλικίας 68 ετών Σεργκέι Λαβρόφ, ένας διακεκριμένος Ρώσος διπλωμάτης ο οποίος κατέχει την θέση αυτή στο τιμόνι της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής από το 2004.

Στην θέση του υπουργού Άμυνας, βρίσκεται ο ηλικίας 62 ετών Σεργκέι Σόϊγκου, ένας άνθρωπος που εκπροσώπησε επάξια τον πρόεδρο Πούτιν στα μέτωπα της Συρίας πρωτοστατώντας στον εκσυγχρονισμό του ρωσικού στρατού.

Υπουργός Οικονομικών παραμένει ο ηλικία 55 ετών Αντόν Σιλουάνοφ, ένας άνθρωπός που διαχειρίσθηκε από το 2011 τα οικονομικά της χώρας και τις δύσκολες φάσεις που πέρασε η ρωσική οικονομία. Ο ίδιος διορίσθηκε και στην θέση του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, όντας έτσι το δεύτερο στην ιεραρχία πρόσωπο της κυβέρνησης μετά τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Νεότερος σε ηλικία υπουργός είναι ο ηλικίας 35 ετών υπουργός Οικονομίας Όλεγκ Ορέσκιν, ο οποίος τοποθετήθηκε στην θέση αυτή το 2016, παίρνοντας την θέση του πρώην υπουργού Οικονομίας που είχε εμπαλκεί σε οικονομικό σκάνδαλο.

Ο ηλικίας 48 ετών αμφιλεγόμενος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι ο οποίος έχει επικριθεί αρκετές για τις συντηρητικές του θέσεις παρέμεινε στη θέση.

Ο ηλικίας 46 ετών Αλεξάντρ Νόβακ, ένας άνθρωπος που διεξήγαγε επιτυχώς διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, παραμένει στην θέση του Υπουργού Ενέργειας στην οποία βρίσκεται από το 2012.

Στο τιμόνι του υπουργείου Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο ηλικίας 57 ετών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2012, ενώ υπουργός Υγείας, διορίσθηκε η ηλικίας 57 ετών Βερόνικα Σκβαρτσόβα η οποία βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2016.

Υπουργός Δικαιοσύνης διορίσθηκε ο ηλικίας 49 ετών Αλεξάντρ Κονοβάλοβ, ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2008, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής προστασίας ο ηλικίας 51 ετών Μαξίμ Τοπίλιν ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2012, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ο ηλικίας 49 ετών Ντενίς Μαντούροφ ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2012.

Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η ηλικίας 58 ετών Όλκα Βασιλιεβα, η οποία βρίσκεται στο αξίωμα αυτό από το 2016, υπουργός Εκτάκτων Αναγκών ο ηλικίας 51 ετών Γιεβγκένι Ζίνιτσεφ ο οποίος υπήρξε υποδικοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Νέος υπουργός Μεταφορών διορίσθηκε ο ηλικίας ο 45χρονος Γιεβγκένι Ντίτριχ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών από το 2015.

Υπουργός Αγροτικής οικονομίας διορίσθηκε ο ηλικίας 40 ετών Ντμίτρι Πατρούσεφ.

Ο 36χρονος Αλεξάντρ Καζλόφ αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής, ο 39χρονος Κονσταντίν Νοσκόφ αναλαμβάνει υπουργός Τηλεπικοινωνιών και ο ηλικίας 41 ετών Μιχαήλ Κοτούκοφ αναλαμβάνει υπουργός Επιστημών και Ανώτατης Παιδείας.

Υπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει ο 48χρονος Πάβελ Κολομπκόφ, που είχε αντικαταστήσει το 2016 τον Βιτάλι Μούτκο ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ.

Υπουργός Φυσικών Πόρων και Οικολογίας αναλαμβάνει ο 46χρονος Νμτίτρι Κομπίλκιν, υπουργός Υποδομών ο 49χρονος Βλαντίμιρ Γιάκουσεφ, υπουργός Ανάπτυξης του Βόρειου Καυκάσου ο Σεργκέι Τσεμποτάρεφ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου