ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 200.000 ευρώ στην Continental Airlines

πρόστιμο-200-000-ευρώ-στην-continental-airlines-851206

Σε πρόστιμο 200.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα η Continental Airlines για την ευθύνη της στην συντριβή του Κονκόρντ της Air France που προκάλεσε το θάνατο 113 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2000.

Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε επίσης την Continental Airlines να καταβάλει ένα εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση στην Air France, η οποία εκμεταλλευόταν το Concorde: το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να της καταβληθούν 500.000 ευρώ αποζημίωση για πρόκληση ζημίας και 500.000 για προσβολή της εικόνας της.

Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ένα από τα λάστιχα των τροχών του Κονκόρντ έσκασε καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για την απογείωση εξαιτίας μιας λάμας που προερχόταν από το αμερικανικό αεροσκάφος.

Ένας από τους υπαλλήλους της Continental Airlines, ο 42χρονος Τζον Τέιλορ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για την ελαττωματική κατασκευή και τοποθέτηση της λάμας. Αντίθετα, απαλλάχθηκε ο επικεφαλής της ομάδας του Τέιλορ, ο Στάνλεϊ Φορντ, 71 ετών, και τρεις γάλλοι διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η Continental Airlines αρνείται την εκδοχή ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από μια απλή λάμα μήκους 40 εκατοστών, υποστηρίζοντας πως το Κονκόρντ πήρε φωτιά πριν φτάσει στο σημείο του διαδρόμου όπου βρισκόταν η λάμα.

Όπως κι αν έχει, η αμερικανική εταιρεία θα ασκήσει έφεση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της εταιρείας, καταγγέλλοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου "προστατεύει μόνο τα γαλλικά συμφέροντα".

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου