ΔΙΕΘΝΗ

Κλειδί ο 15χρονος για την στυγερή δολοφονία στην Κύπρο

κλειδί-ο-15χρονος-για-την-στυγερή-δολοφο-41885

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε χθες το σπίτι που διαπράχθηκε το διπλό φονικό υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για σπάνιο έγκλημα για τα κυπριακά δεδομένα

Τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο και ακόμη η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει τους δράστες. Παρά το γεγονός ότι κάποια στοιχεία οδηγούν σε μια κατεύθυνση, το παζλ της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την Κύπρο κι όχι μόνο, δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε χθες το σπίτι που διαπράχθηκε το διπλό φονικό του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Νίτσας Σεργίου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για σπάνιο έγκλημα για τα κυπριακά δεδομένα.

Σύμφωνα με το philnews, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και διαβεβαίωσε πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εξιχνίαση» της υπόθεσης, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε ανακριτικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο».
Ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε επίσης ότι αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον ανήλικο γιο του άτυχου ζεύγους «αφού ολοκληρωθεί όλο το έργο και αφού συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία».

Στο μεταξύ νωρίς το βράδυ, ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροτομή επί των σορών του 60χρονου και της 59χρονης. Τις νεκροτομές διενήργησε η εξ Ελλάδος καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου, στην παρουσία των ιατροδικαστών Ελένης Αντωνίου και Μάριου Ματσάκη. Ο κ. Ματσάκης παρίστατο εκ μέρους της οικογένειας.

Τι θα πει ο ανήλικος

Σύμφωνα με τον Πολίτη, κλειδί στην υπόθεση παραμένει το 15χρονο παιδί του τραγικού ζεύγους, το οποίο αρχικά είχε κάνει λόγο για δύο κουκουλοφόρους με μαύρα ρούχα που είχαν εισβάλει στο σπίτι και κατακρεούργησαν τους γονείς του. Ωστόσο, η μαρτυρία του δεν επιβεβαιώθηκε από τα ευρήματα της Αστυνομίας και γι’ αυτό κλήθηκαν ψυχολόγοι για να εξετάσουν το παιδί και να διαπιστώσουν εάν βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, δίνοντας μια άλλη εικόνα από την πραγματική.

Από το παιδί αναμενόταν χθες να ληφθεί κατάθεση, ωστόσο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετατέθηκε ενδεχομένως για σήμερα. Εάν αυτό συμβεί, θα γίνει με την καθοδήγηση ειδικών ψυχολόγων, ενώ εμπλοκή φέρεται ότι θα έχει και η Νομική Υπηρεσία λόγω της ηλικίας του παιδιού. Εξάλλου σήμερα οι ανακριτές ευελπιστούν ότι θα έχουν στα χέρια τους και τα πρώτα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε σχέση με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το σπίτι, τα οποία θα τύχουν αντιπαραβολής με τα όσα δήλωσε μετά τον φόνο το παιδί.

Η προσοχή επικεντρώνεται και στο εάν πράγματι η πρωτοφανής δολοφονία διεπράχθη γύρω στη 1-1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα δηλαδή που το παιδί είχε τρέξει σε γειτονικό σπίτι λέγοντας τι συνέβη, ή εάν αυτό έγινε νωρίτερα και ως εκ τούτου υπήρξε χρόνος για καταστροφή ή απόκρυψη τεκμηρίων. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ώρα θανάτου ώστε να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του παιδιού, καθώς το αρχικό εύρος του χρόνου που έδωσαν οι ιατροδικαστές δεν είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό.

Δεν βρέθηκε το μαχαίρι

Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε ή τυχόν ενδύματα που έφεραν ο δράστης ή οι δράστες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, παρόλο που χθες η Αστυνομία είχε χτενίσει την περιοχή γύρω από το σπίτι χρησιμοποιώντας συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και ανιχνευτικούς σκύλους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταστεί δεδομένο ότι ίχνη διαφυγής από την κατοικία δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ ούτε τα βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής που εξετάστηκαν από την Αστυνομία δείχνουν να υπήρξαν κινήσεις ατόμων πριν και μετά το έγκλημα. Ειδικότερα οι έρευνες επικεντρώνονται εντός του σπιτιού καθώς εξωτερικά δεν εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, πατημασιές ή υπήρξαν πληροφορίες για αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα που να προσέγγισε την κατοικία την ώρα της δολοφονίας.

Επίσης το ενδεχόμενο διάρρηξης του σπιτιού είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή και εάν συνεπώς οποιοσδήποτε εισήλθε στην οικία είχε νόμιμη πρόσβαση. Αν και το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από ένας -και αυτό λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που έφερε το ζεύγος, έναντι των οποίων δεν είχε καταφέρει να αντιδράσει- θεωρείται κάπως απομακρυσμένο, εντούτοις δεν έχει αποκλειστεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου