ΔΙΕΘΝΗ

Σαν σήμερα 22 Απριλίου

σαν-σήμερα-22-απριλίου-42386
1912 μ.Χ.
Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πράβντα», το επίσημο όργανο του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Πρώτος εκδότης της, ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, γνωστότερος ως Στάλιν.
1915
Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα στο πεδίο της μάχης. Στη Μάχη του Υπρ, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικές δυνάμεις εκτοξεύουν κυλίνδρους με αέρια χλωρίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 5.000 γάλλοι στρατιώτες.
1919
Το ανώτατο συμμαχικό συμβούλιο εκχωρεί στην Ελλάδα την άδεια για την κατάληψη της Σμύρνης, με σκοπό την τήρηση της τάξης και την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών.
1931
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλων επισήμων.
1963
Συνέρχεται το ιδρυτικό συνέδριο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ) στο θέατρο Χατζηχρήστου στην Αθήνα. Πρώτος πρόεδρός της θα εκλεγεί στις 28 Απριλίου ο μετέπειτα δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος.
1978
Διεξάγεται ο 23ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Γαλλία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό του Ισραήλ ο Ιζάρ Κοέν, με τη σύνθεση «A-Ba-Ni-B». Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση, με το τραγούδι των Τσιλίκη / Ξαπούλη «Τσάρλι Τσάπλιν», το οποίο ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου