ΔΙΕΘΝΗ

Πέφτουν τα σύνορα για τα πρόστιμα της Τροχαίας

πέφτουν-τα-σύνορα-για-τα-πρόστιμα-της-τ-475563

Σύμφωνα με συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι «27», οι αρμόδιες για την τροχαία κυκλοφορία αρχές της ΕΕ θα συνεργάζονται ώστε να επιβάλλουν ποινές για παραβάσεις του ΚΟΚ που καταγράφονται σε άλλες χώρες-μέλη.

Ήδη το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν εγκαινιάσει μια μορφή άτυπης συνεργασίας για την επιβολή προστίμων στους υπηκόους τους που παραβαίνουν τον ΚΟΚ σε κάποια από τις τρεις χώρες. Στις άλλες χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού των παραβατών, που εξασφαλίζουν ουσιαστικά το ακαταδίωκτο.

Εν πάση περιπτώσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι οι παραβάσεις των οδηγών από ξένες χώρες αντιστοιχούν στο 5% των παραβάσεων του ΚΟΚ στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Ειδικότερα, οι παραβιάσεις των ανωτάτων ορίων ταχύτητας από ξένους οδηγούς αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου κάθε χώρας. Σε χώρες ωστόσο που αποτελούν «περάσματα» για όσους μετακινούνται κατά την περίοδο των θερινών διακοπών τα ποσοστά αυτά εκτινάσσονται στα ύψη. Έχει παρατηρηθεί, για παράδειγμα, ότι στη Γαλλία τους θερινούς μήνες το ποσοστό των παραβιάσεων των ορίων ταχύτητας από μη Γάλλους οδηγούς φθάνει το 50%! Πρόκειται βεβαίως για την περίοδο των θερινών διακοπών κατά την οποία οι γαλλικοί αυτοκινητόδρομοι κατακλύζονται από Γερμανούς, Ολλανδούς, Βέλγους και Βρετανούς που τρέχουν σαν τρελοί για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Μεσογείου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου