ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός σε σχολείο στη Ρωσία: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι [βίντεο]

συναγερμός-σε-σχολείο-στη-ρωσία-τέσσε-47146

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο στη Ρωσία. Όπως μεταδίδει το RT, μαθητής, τραυμάτισε με μαχαίρι τέσσερα άτομα, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στο κτίριο στην Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν στα Ουράλια.

Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της τοπικής αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα.

Tο περιστατιικό συνέβη στην πόλη Στερλιταμάκ, δεύτερη μεγαλύτερη της εν λόγω Δημοκρατίας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τέσσερις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και τριών παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στο Στερλιταμάκ», αναφέρει ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας.

Ένας 17χρονος οπλισμένος με μαχαίρι «μπήκε στην αίθουσα Πληροφορικής» και επιτέθηκε σε μια μαθήτρια κι έναν δάσκαλο με μαχαίρι, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Αρχές. Στη συνέχει «έριξε μια εύφλεκτη ουσία», της έβαλε φωτιά και προσπάθησε να βάλει τέρμα στη ζωή του. Όταν σήμανε ο συναγερμός για πυρκαϊά, ένας από τους μαθητές γειτονικής τάξης πανικοβλήθηκε και πήδηξε από το παράθυρο.

«Ένας τύπος έτρεχε στο σχολείο μ’ ένα μαχαίρι. Ο δάσκολος κρατουσε την πόρτα και μετά αυτός έτρεξε μέσα στην τάξη. Μαχαίρωσε ένα κορίτσι, κι αυτή πήδηξε από τον δεύτερο όροφο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο δράστης προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά συνελήφθη.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει μαθητές να απομακρύνονται από το σχολικό κτίριο όπου έγινε η επίθεση στην πόλη Στερλιταμάκ. Το περιστατικό ερευνάται.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου