ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία με 40 νεκρούς στο Ισραήλ

τραγωδία-με-40-νεκρούς-στο-ισραήλ-476447

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε δασική έκταση κοντά στη Χάιφα του Ισραήλ, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας.

Η αστυνομία απομάκρυνε πολλές εκατοντάδες ανθρώπους από ένα κιμπούτς και ένα ξενοδοχείο ενώ έχουν απομακρυνθεί και πολλοί κρατούμενοι σε φυλακή κοντά στην εστία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με αναφορές ένα λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 δεσμοφύλακες (ή κατά άλλες πηγές κρατούμενους) παγιδεύτηκε στις φλόγες και ανατράπηκε με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο.

Τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με εγκαύματα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έχει επιβεβαιώσει ότι κάηκαν εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

είναι μία ανεπανάληπτη τραγωδία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι συγκεντρώνονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

«Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας ζητώντας την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς», αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου