ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

αυτός-είναι-ο-γηραιότερος-άνθρωπος-στ-55147

Ο Μασάζο Νονάκα, ένας Ιάπωνας 112 ετών που κατοικεί στη βορειότερη επαρχία της χώρας, στη νήσο Χοκάιντο, αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία που εκδίδει το βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Ο Νονάκα, που γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1905, πήρε τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία άνδρα στον κόσμο μετά τον θάνατο του Ισπανού Φρανθίσκο Νουνιέθ Ολιβέρα, ο οποίος πέθανε φέτος σε ηλικία 113 ετών. Ο Νονάκα έλαβε ένα πιστοποιητικό από τα Guinness World Records, καθώς επίσης ένα βραβείο και μία τούρτα από τον δήμαρχο της πόλης Ασόρο, όπου γεννήθηκε και κατοικεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.Ο Ιάπωνας υπεραιωνόβιος, που απέκτησε πέντε παιδιά, απολαμβάνει να ακούει μουσική και του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση αγώνες σούμο.

Ζει με την οικογένειά του στο σπίτι του στο Ασόρο, το οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε υπό τη διαχείριση του ίδιου και της συζύγου του ως πανδοχείο ιαματικών λουτρών. «Το επίτευγμα του κ. Νονάκα είναι αξιοσημείωτο», δήλωσε ο Κρεγκ Γκλεντέι, αρχισυντάκτης του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες, προσθέτοντας: «Μπορεί να μας διδάξει όλους ένα πολύ σημαντικό μάθημα για την αξία της ζωής και πώς να παρατείνεις τα όρια της ανθρώπινης μακροημέρευσης».

Ο Νονάκα «δεν έχει εισαχθεί σε κάποιο κέντρο φροντίδας και έχει πνευματική διαύγεια», σύμφωνα με τον δισεγγονό του, τον Κόκι Κουροχάτα. Η εγγονή του Γιούκο δήλωσε ότι ο παππούς της κάνει λουτροθεραπεία μια φορά την εβδομάδα ενώ του αρέσουν πολύ τα γλυκά, ειδικά το κέικ φράουλας.

Μετά τον θάνατο της Τζαμαϊκανής Βάιολετ Μπράουν σε ηλικία 117 ετών τον Σεπτέμβριο, η Νάμπι Τατζίμα, μια Γιαπωνέζα 117 ετών από την επαρχία Καγκοσίμα, πιθανόν να αναγνωριστεί από τους υπεύθυνους των ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο.
Τον τίτλο του μεγαλύτερου σε άνδρα ηλικία που έζησε ποτέ τον κατέχει ένας άλλος Ιάπωνας, ο Τζιροεμόν Κιμούρα, που πέθανε το 2013 στην ηλικία των 116 ετών και 54 ημερών. Ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ζήσει στον κόσμο είναι η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμάν που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου