ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7 Ρίχτερ στη Νέα Γουινέα – Προειδοποίηση για τσουνάμι

σεισμός-7-ρίχτερ-στη-νέα-γουινέα-προε-65529

Ιδιαίτερα ισχυρός σεισμός έντασης 7.0 της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Νέα Γουινέα σε απόσταση 151 χλμ από την πόλη Κίμπε. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 60 χλμ.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να πλήξουν τις ακτές της χώρας σεισμικά παλιρροϊκά κύματα σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

«Οι κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις παράκτιες περιοχές που απειλούνται οφείλουν να αναλάβουν δράση για να ενημερώσουν και να δώσουν οδηγίες στον πληθυσμό που διατρέχει κίνδυνο», τόνισε το PTWC στο έκτακτο δελτίο του. «Οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε παράκτιες περιοχές που απειλούνται πρέπει να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται» συνεχώς, πρόσθεσε το Κέντρο.

Οι αρχές της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει απειλή για τις ακτές της χώρας εξαιτίας του σεισμού, ο οποίος αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών.

Η Παπούα Νέα Γουινέα -μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου- προσπαθεί ακόμη να συνέλθει έναν μήνα μετά τον σεισμό των 7,5 βαθμών που έπληξε κυρίως τα δυσπρόσιτα, απομακρυσμένα υψίπεδά της και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, αφού προκάλεσε κατολισθήσεις που έθαψαν χωριά.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου