ΔΙΕΘΝΗ

Χάνει πολύτιμη έδρα…

χάνει-πολύτιμη-έδρα-478023

Μόλις σε δύο έδρες περιορίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης του Μπράιαν Κόουεν στην Ιρλανδία μετά τη συντριπτική νίκη υποψηφίου του Σιν Φέιν σε επαναληπτική αναμέτρηση στο Ντόνεγκαλ.

Ο Πιρς Ντόχερτι, ο οποίος έχει διακηρύξει ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, απέσπασε ποσοστό 40% σε μία αναμέτρηση που επιδεινώνει το κλίμα για την «ετοιμόρροπη» κυβέρνηση Κόουεν λίγο πριν παρουσιάσει στη Βουλή τον «ασφυκτικό» προϋπολογισμό.

Τα τελικά αποτέλεσμα της επαναληπτικής εκλογής, στην οποία έλαβαν μέρος έξι υποψήφιοι, αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Η επικράτηση του Σιν Φέιν στην επαναληπτική αναμέτρηση στο Ντόνεγκαλ της βόρειας Ιρλανδίας καθιστά ακόμη πιο οριακή την πλειοψηφία της κυβέρνησης Κόουεν, η οποία ήλθε σε δεινή θέση μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός παρουσιάζει στις 7 Δεκεμβρίου στο Κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας του 2011. Ο Κόουεν έχει αντισταθεί τόσο στις πιέσεις να υποβάλει παραίτηση, όσο και να επιταχύνει την παρουσίαση του προϋπολογισμού, «δείχνοντας» πρόωρες κάλπες το Φεβρουάριο και όχι άμεσα όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου