ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο [Βίντεο]

ρωσία-δεκάδες-νεκροί-και-τραυματίες-α-71273

Ανεβάζουν δυστυχώς τον αριθμό των νεκρών νεότερες πληροφορίες για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 37 νεκρούς στο εμπορικό κέντρο Ζίμνιαγια Βίσνια, πολλούς τραυματίες, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των αγνοουμένων. Σημειώνεται ότι πριν γίνει γνωστός ο νεότερος απολογισμός, το πρακτορείο TASS μετέδιδε ότι οι αγνοούμενοι ήταν 69 και μεταξύ αυτών υπήρχαν 40 παιδιά.

Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από κινηματογραφική αίθουσα, κατέστρεψε περισσότερα από χίλια τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου.

Τα αίτιά της προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστα.

Δεκάδες νεκροί

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 37 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο.

Άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

ΑΠΕ/Reuters/Sputnik, in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου