ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία από τον ISIS. Δύο νεκροί ως τώρα

τρομοκρατική-επίθεση-στη-γαλλία-από-τ-73419

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν πλέον οι αρχές την εισβολή ενόπλου που λέει ότι είναι μέλος του ISIS.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υπόθεση ομηρίας με πυροβολισμούς σε πόλη της νότιας Γαλλίας. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο δράστης ισχυρίζεται ότι δρα για λογαριασμό του ISIS.Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας μίλησε για “σοβαρή κατάσταση”. Αρχικά, μεταδόθηκε ότι ο δήμαρχος της περιοχής έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Αργότερα, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι μίλησε για «δυο θύματα».

Στη συνέχεια όμως, πηγή των ερευνών ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον δυο.

Πλέον, ο δράστης όμηρο έναν αστυνομικό, ανέφεραν οι τελευταίες πληροφορίες. Η χωροφυλακή ανακοίνωσε ότι «η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί».

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Τρεμπ στη Νότια Γαλλία. Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για έναν άνδρα που ισχυρίζεται πως είναι μέλος του ISIS, φώναξε ο Αλλάχ είναι μεγάλος και άρχισε να πυροβολεί μέσα σε super market.

Το περιστατικό σύμφωνα με μαρτυρίες στο AFP έγινε στις 11:15 τοπική ώρα. Mετά την εισβολή αγνώστου σε super market της περιοχής ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία ο άνδρας φώναξε ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Σύμφωνα με το BFM ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Πληροφοορίες από τοπικά μέσα λένε ότι από τα πυρά του αγνώστου έπεσε νεκρός ο άνδρας που δούλευε στο κρεοπωλείο του super market, ενώ λίγο αργότερα ο δήμαρχος της περιοχής έκανε λόγο για δύο νεκρούς και έναν όμηρο.

Ο δράστης, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα, φέρεται να κρατά όπλο και χειροβομβίδες.

Πριν ξεκινήσει το περιστατικό με την ομηρία στην πόλη Τρεμπ, στην διπλανή πόλη Καρκασόν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού. Προς το παρόν ωστόσο τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται.

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Καρκασόν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς, ένας άνδρας πυροβόλησε κατά τεσσάρων αστυνομικών τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός λέει ωστόσο ότι ο δράστης αυτής της επίθεσης είναι ο άνδρας που εισέβαλε νστο super market της πόλης Τρεμπ λίγο αργότερα.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου