ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

νιγηρία-νεκροί-τέσσερις-εργαζόμενοι-97801

Τέσσερις Νιγηριανοί εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν σε επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην πόλη Ραν της βορειοανατολικής Νιγηρίας, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η Σαμάνθα Νιούπορτ διευκρίνισε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ στην απομονωμένη αυτή πόλη και κατά τη διάρκειά της «τέσσερις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε και ένας ακόμη αγνοείται. Φοβόμαστε ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής».

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο εργαζόμενοι στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που ασχολούνταν με τη διαχείριση ενός καταυλισμού εκτοπισμένων και ένας γιατρός που εργαζόταν ως σύμβουλος για τη Unicef, πρόσθεσε η Νιούπορτ.

Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί προς το παρόν για τον τέταρτο νεκρό, όμως ο τραυματίας και ο αγνοούμενος είναι γυναίκες.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από τον καταυλισμό του Ραν, κοντά σε μια βάση του νιγηριανού στρατού, η οποία ήταν στόχος των τζιχαντιστών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ. «Στόχος ήταν ο στρατός. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών».

Μέλος πολιτοφυλακής που συνεργάζεται με τον στρατό στη μάχη του κατά της Μπόκο Χαράμ και ένας αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσαν τον απολογισμό. Επίσης πρόσθεσαν ότι οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Τον Σεπτέμβριο μαχητές της Μπόκο Χαράμ είχαν σκοτώσει εννέα εκτοπισμένους στον καταυλισμό Ραν, που βρίσκεται 175 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο.

Τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ίδια πόλη τον Ιανουάριο του 2017 από αεροπορική επιδρομή του νιγηριανού στρατού που είχε στόχο τους αντάρτες και η οποία έπληξε «από λάθος» τους εκτοπισμένους οι οποίοι εκείνη την ώρα είχαν συγκεντρωθεί για να λάβουν συσσίτιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου